Algemene voorwaarden2016-11-13T14:58:45+01:00

star_title Algemene Voorwaarden star_title

Als er door de koper iets gekocht wordt van de verkoper (hieronder beschreven), dan is er sprake van een overeenkomst die wettelijk bindend is (koop op afstand). De overeenkomst komt tot stand als de bevestiging van de bestelling verstuurd is.

Het plaatsen van een bestelling geldt als een expliciete aanvaarding van de algemene voorwaarden.

Verkoper

De website, Facebookpagina en de webshop van Petit Victor zijn eigendom van:

Petit Victor
Melissa De Coster
De Ast 8
8750 Wingene

E: info@petitvictor.be
T: 0472/63.31.67

BTW: BE 0838.671.502

Winkel: De Ast 8, 8750 Wingene (enkel op afspraak)

Producten

Beschikbaarheid

Onze webshop biedt artikelen aan die we ook verkopen aan onze klanten in de winkel te Wingene.

Indien er een klant is die een product kiest, die u net in de webshop selecteerde, behouden wij het recht om de klant in de winkel verder te helpen. We hopen echter dit zo veel mogelijk uit te sluiten en al onze klanten naar wens te kunnen dienen. Indien dit zich toch voordoet, nemen we met u contact op. Op die manier kunt u indien gewenst, het order herzien. U wordt voor de respectievelijke artikelen uiteraard onmiddellijk terugbetaald.

Kleur

Petit Victor probeert de artikelen zo getrouw mogelijk af te beelden. Hou er echter rekening mee dat er altijd factoren kunnen zijn (zoals een computerscherm) die kleine afwijkingen kunnen vertonen ten opzichte van de werkelijkheid. Dit vooral met betrekking tot de kleur van de producten. De specificaties van de producten zichtbaar op afbeeldingen, foto’s, … zijn bijgevolg indicatief. Ze kunnen geen aanleiding geven tot het eisen van een schadevergoeding of ontbinding van de overeenkomst.

Maten

De maat die u bestelt, is conform de maat vermeld in het artikel. Schoenmaten kunnen echter van het ene tot het andere merk verschillen. In het geval van een verkeerde maat kunt u het artikel terugsturen. Twijfelt u echter nog over de maat, stuur ons gerust een mailtje info@petitvictor.be en wij meten de binnenmaat voor u op.

Prijzen

Alle weergegeven prijzen op www.petitvictor.be zijn inclusief BTW en zijn vermeld in EURO. U ziet steeds eerst de prijs van de kleinste maat. Bij het aanduiden van de juiste maat, krijgt u ook de juiste prijs. De prijzen zijn exclusief verzendkosten. Deze worden wel duidelijk meegedeeld bij het overzicht voor het afrekenen. U kan ze steeds raadplegen op de site bij “Levering en verzendkosten”.

Betaling

Alle goederen blijven eigendom van Petit Victor. Dit tot op het ogenblik dat het volledige bedrag van de aankoop betaald is. Procentuele kortingsacties zijn nooit cumuleerbaar met andere acties. Actiecodes zijn niet geldig op de reeds afgeprijsde producten.

Veilig betalen

Voor alle aankopen accepteren wij bankoverschrijving, online betaling via ons betaalplatform of via paypal. Uw bestelling dient onmiddellijk betaald te worden. De verzending van de producten gebeurt vanaf het moment dat de betaling door ons ontvangen is.

Wij maken gebruik van een streng beveiligde betalingsomgeving van Sisow.nl.

Deze Payment Provider verzorgt de veilige afhandeling van de transacties. Uw gegevens worden gecodeerd verstuurd via een beveiligde lijn. Als we uw betaling goed ontvangen hebben, gaan we uw bestelling zo snel mogelijk verwerken. Indien de uitgever van je kaart weigert om in te stemmen met je betaling aan ons, kunnen wij niet verantwoordelijk worden gesteld voor vertragingen bij de levering en/of niet-levering van uw bestelling. Bestellingen zonder geldige betaling op naam van de geregistreerde kaarthouder worden niet aanvaard of verwerkt.

Levering

Uw bestelling wordt gemiddeld binnen drie werkdagen na ontvangst van uw betaling verzonden tenzij anders gemeld. Geen enkele vertraging in levering kan aanleiding geven tot verbreking van de koop. Of betaling van een schadevergoedingen ten voordele van de klant. Dit behoudens in geval van opzettelijke vertraging of door aangegeven reden hieronder. Indien u problemen ondervindt met betrekking tot de leveringsdatum (vb. het uitblijven van een levering), dan kan u een aanvullende, redelijke levertermijn voorstellen. Levert Petit Victor nog steeds niet dan kan u de overeenkomst beëindigen.

De producten worden via Bpost verzonden. Op de website heeft u verschillende keuzemogelijkheden waar het product moet geleverd worden. De verzendkosten worden bij de bestelling apart en duidelijk opgegeven. Afhankelijk van de gekozen verzendwijze en het land van bestemming. De prijzen van de producten op de website zijn exclusief leveringskosten. Voor beschadiging, vermissing of andere problemen na ontvangst van de goederen zijn we niet aansprakelijk.

Validiteit Elektronische Communicatie

Wanneer u deze website bezoekt en/of een order plaatst, communiceert u via elektronische weg met ons. Zo aanvaardt u dat alle afspraken, publicaties en andere berichten, die we u elektronisch meedelen dezelfde rechtsgeldigheid hebben als geschreven documenten.

Website links / intellectuele eigendom

De website www.petitvictor.be kan u altijd raadplegen. Extern commercieel gebruik van deze website en zijn gegevens is enkel toegestaan mits schriftelijke toestemming van de zaakvoerder. Niets uit deze webpagina mag worden gekopieerd, opgeslagen en/of verspreid worden voor commerciële doeleinden zonder schriftelijke toestemming van Melissa De Coster. Wij zijn niet verantwoordelijk voor externe websites en sociale media waarmee Petit Victor mogelijk gelinkt wordt.

Overige Informatie

Ruilen en Retour 

U kan uw ruil- of retouraanvraag online aan ons doorgeven of per mail via info@petitvictor.be.

U dient uw e-mailadres ter controle op te geven. De artikelen die u via ons heeft gekocht, kunnen zonder opgaaf van reden worden geruild of geretourneerd. Dit gedurende 14 dagen vanaf de levering. U stuurt de schoenen of accessoires (onbeschadigd en compleet) op eigen kosten terug. Petit Victor stuurt vervolgens op eigen kosten (éénmalig) de geruilde schoenen of accessoires naar u op. U kan er ook steeds voor kiezen om de producten te ruilen in de winkel.

In geval van retour, zodra Petit Victor alles in goede staat, onbeschadigd en compleet heeft ontvangen, zullen zij het bedrag binnen 30 dagen terugstorten op het rekeningnummer van de klant. Het bedrag wordt via paypal, of via overschrijving, teruggeboekt naar uw rekening. Het enige wat Petit Victor in mindering zal brengen zijn de oorspronkelijke verzendkosten.

De producten worden retour genomen mits:

 • Het ruilen plaatsvindt binnen 14 werkdagen na ontvangst van uw bestelling.
 • De producten nog in originele staat van verzending zijn. De producten dienen ongedragen en in hun originele doos teruggestuurd te worden.
 • Producten in solden kunnen niet geretourneerd worden
 • Het risico van het retourneren (verzenden) ligt geheel bij de klant.

Aansprakelijkheid 

De inhoud van deze site is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Petit Victor kan echter niet uitsluiten dat bepaalde informatie niet juist en/of onvolledig is. Wij zijn niet aansprakelijk voor de gevolgen van onjuiste of onvolledige informatie op onze website. Wij zijn niet verantwoordelijk voor tik-, zet- en drukfouten waardoor onopzettelijk een verkeerde verkoopprijs zou worden gecommuniceerd. Indien zich dit voordoet, dan zal de prijs zo spoedig mogelijk worden aangepast.

Wij staan enkel in voor schade die het gevolg is van opzet of grove fout. Wij zijn niet aansprakelijk voor algemene of bijzondere onrechtstreekse schade, van welke aard ook, door de klant geleden.

Privacy 

Alle persoonsgegevens worden uitsluitend door Petit Victor gebruikt. Ze zullen nooit aan derden ter beschikking worden gesteld, mits noodzakelijk voor betalingstransacties en bezorging van de bestelling.

Overmacht 

In geval van overmacht zijn wij niet gehouden onze verplichtingen na te komen. In dat geval kunnen wij:

 • onze verplichtingen opschorten voor de duur van de overmacht.
 • ofwel de overeenkomst definitief ontbinden.

Overmacht is elke omstandigheid buiten onze wil en de controle die we geheel of gedeeltelijk niet kunnen uitvoeren hierdoor. Hieronder begrijpen wij onder meer:

 • stakingen
 • brand
 • bedrijfsstoringen
 • energiestoringen
 • storingen in een (telecommunicatie-) netwerk of verbindingen of gebruikte communicatiesystemen
 • het op enig moment niet beschikbaar zijn van onze website
 • niet of niet-tijdige levering van toeleveranciers of andere ingeschakelde derden

Klachten en geschillen 

We hopen natuurlijk steeds dat al onze klanten 100% tevreden zijn. Als u toch klachten zou hebben over onze diensten, kunt u ons contacteren via onze contactpagina op onze website of door een e-mail te sturen naar info@petitvictor.be . We doen er alles aan om uw klacht binnen de tien werkdagen te behandelen. Op alle overeenkomsten die we afsluiten met onze klanten, ongeacht hun woonplaats, is uitsluitend het Belgische recht van toepassing. De rechtbanken van het arrondissement Brugge zijn bevoegd om kennis te nemen van alle geschillen. Of naar keuze van Petit Victor, iedere andere rechtbank die bevoegd is volgens de regels van het Gerechtelijk Wetboek.

Europees online bemiddelingsplatform voor consumentengeschillen: http://ec.europa.eu/odr/