Hoe kies ik correcte kinderschoenen?

Het is niet eenvoudig om goede kinderschoenen te kiezen. Er zijn ondertussen tal van merken kinderschoenen te vinden op de markt. En iedere verkoper, fabrikant en menig reclameboodschappen beweren wel dat zij kwalitatieve schoenen aanbieden. Maar hoe begin je er nu aan en waar moet je precies op letten? We zijn in conversatie gegaan met de federatie van Belgische podologen vzw en zij gaven ons de volgende tips:

  1. Je schoenen moeten de juiste maat hebben en dit zowel in de lengte als in de breedte. Voorzie ook voldoende hoogte voor de tenen.
  2. Je schoenen zijn best achteraan gesloten met een nauwelijks tot niet indrukbare hielomsluiting. Ook een goede pasvorm rond de hiel is erg belangrijk. Bij open schoenen en slippers moeten de tenen te hard werken om de schoen aan te houden.
  3. Je schoenen moeten buigen op de juiste plaats: enkel en alleen ter hoogte van de tenen. Het is niet goed als de schoenen over de hele zool buigen.
  4. Je schoenen mag je niet kunnen uitwringen als een dweil. Ze moeten over de gehele lengte en breedte stevig zijn.
  5. Je schoenen hebben bij voorkeur een aanpasbare sluiting: veters of klittenband. Dat is gemakkelijk als je voeten wat zwellen. Knoop steeds je veters: anders vallen je schoenen van je voeten en ondervinden je voeten geen enkele stabiliteit van de schoenen.

Je kan het volledige artikel hier nog eens nalezen.

Daarnaast geef ik ook graag nog deze kleine tips mee:

  • prijs: koop geen te goedkope schoenen. Het is nu eenmaal zo dat kwalitatieve kinderschoenen nog steeds met de hand worden gemaakt en dat daarbij de nodige productiekosten komen kijken. Dure schoenen zijn daarom niet per se goede schoenen. Ga dus niet enkel af op de prijs.
  • kwaliteit van gebruikte materialen: kwalitatieve kinderschoenen zijn gemaakt van kalfsleder. Deze hebben een typische geur en voelen zeer zacht aan. We raden je dus aan om steeds te ruiken en te voelen aan de schoen. Bij Petit Victor mag je er op rekenen dat alle schoenen aan deze vereisten voldoen ūüėČ
  • kies de juiste maat: zoals al aangegeven in de tips hierboven is het uiterst belangrijk dat de schoen perfect op maat zit en zeker niet te groot of te klein worden gekocht.

Mocht je hierover nog vragen hebben of je weet niet goed hoe er aan te beginnen? Neem dan zeker contact met mij op via de website of via info@petitvictor.Be

 

2016-12-05T22:01:42+01:00

Geef een reactie